Vertraging door corona

Overzicht

Vertraging door corona

De corona-maatregelen hebben natuurlijk op ook onze organisaties een ingrijpend effect gehad. Terwijl we midden in de ontwikkeling van ons onderwijsmodel zaten, moesten we overstappen op afstandsonderwijs. We zijn daardoor op een aantal terreinen minder ver gekomen dan we gehoopt hadden.

Bijvoorbeeld in het ontwikkelen van verrijkend aanbod voor leerlingen die meer willen of kunnen, of integraal leren waar leerlingen vooral algemene vaardigheden opdoen. Maar uitstel is uiteraard geen afstel en ook deze ontwikkelingen gaan de komende jaren door.

Flexibel & creatief

Met of zonder corona, bij elke verandering wordt flexibiliteit en creativiteit gevraagd om ons onderwijs te organiseren. Dat doen de medewerkers op het Zwin College heel goed. De komende jaren zullen we ons onderwijsmodel en het daarbij behorende verrijkende aanbod verder blijven ontwikkelen en borgen. Zo zal het Zwin College nog meer keuzemogelijkheden en maatwerk kunnen bieden aan leerlingen.

Mirjam van Schoonhoven,
rector Zwin College

Persoonlijk contact

Wat de coronacrisis ons geleerd heeft, is dat de docent ertoe doet. Ondanks de goede ervaringen met afstandsonderwijs hebben de meeste leerlingen nood aan fysieke lessen, waarbij persoonlijk contact gemaakt kan worden met elkaar en met de docent.

Sonja Suij,
wethouder gemeente Terneuzen