Digitale Open Dagen voor groep 8

Digitale Open Dagen voor groep 8

22 januari 2021

Het Lodewijk College in Terneuzen, Zwin College in Oostburg en Reynaertcollege in Hulst houden op 9 en 11 februari virtuele open dagen voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. De open dag van het Lodewijk College is op dinsdag 9 februari. Het Zwin College en Reynaertcollege geven op donderdag 11 februari een virtueel kijkje in de school.

Middagprogramma voor kinderen en meester of juf

Het programma van de open dagen is op elke school (bijna) hetzelfde. ’s Middags om 13.00 uur gaat een virtuele rondleiding van de middelbare school in première op Youtube. Op dinsdag die van het Lodewijk College, op donderdag die van Zwin College en Reynaertcollege.

De leerlingen van groep 8 bekijken de rondleiding samen met hun meester of juf vanuit de klas. Na de rondleiding is er tijd om vragen te bedenken. Om 14.00 uur start er een live videoverbinding met de middelbare school. De kinderen kunnen de vragen dan stellen aan een docent.

Avondprogramma voor ouders/verzorgers en leerlingen

Op dinsdag 9 en donderdag 11 februari in de avond gaat de Groep 8 website van de scholen in de lucht. Hierop staan een promofilm, virtuele 360graden tour, vlogs en veel gestelde vragen.

Ouders/verzorgers kunnen er op de open avond live chatten met de middelbare school (19.30-21.00 uur).

Natuurlijk blijven alle films, vlogs en rondleidingen ook na de open dagen te bekijken op https://opendagzvl.nl/.

Onze scholen hopen op deze manier de leerlingen van groep 8 zo goed mogelijk voor te bereiden op hun schoolkeuze. Natuurlijk probeert elke school de kinderen nog voor de zomervakantie in de school te ontvangen om écht kennis te maken met elkaar.