Tweede Kamerlid Rudmer Heerema bezoekt Zeeuws-Vlaamse scholen

Tweede Kamerlid Rudmer Heerema bezoekt Zeeuws-Vlaamse scholen

In gesprek met leerlingen, docenten en vertegenwoordigers startgroepen
20 september 2019

Rudmer Heerema, VVD woordvoerder onderwijs, sport en jeugd in de Tweede Kamer, bezocht vrijdag 20 september Zeeuws-Vlaamse onderwijsinstellingen. Hij ging in gesprek met leerlingen, docenten, management en bestuurders van de scholen voor voortgezet onderwijs, basisonderwijs en kinderopvang.

Heerema lunchte vrijdag met brugklassers en havo 4 leerlingen van het Zwin College en sprak ook hun docenten. Zij vertelden over de onderwijsvernieuwingen die sinds dit jaar op hun school zijn ingevoerd. Heerema is vooral geïnteresseerd in de kansen en mogelijkheden die leerlingen en docenten zien voor een goede onderwijsinvulling, waarbij de grenzen van de huidige wet niet per definitie leidend zouden moeten zijn. Ook kreeg hij een rondleiding op het Centrum voor Top Techniek bij mbo Scalda; een samenwerking tussen bedrijfsleven, mbo en voortgezet onderwijs.

In de middag oriënteerde Heerema zich bij De Statie in Sas van Gent op de startgroepen voor peuters. De startgroepen zijn een succesvolle samenwerking tussen basisonderwijs en kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen er dicht bij huis vijf ochtenden in de week terecht voor een voordeliger tarief dan elders in Nederland en hebben daarmee een sterke en soepele aansluiting op het basisonderwijs.

Rudmer Heerema verdiepte zich al eerder in de problematiek van onderwijs in krimpregio’s. Hij was aanwezig bij het bezoek dat het bestuur, docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs in het voorjaar brachten aan de Tweede Kamercommissie onderwijs. Het behoud van de laatste brede scholengemeenschappen in krimpregio’s staat bovendien op de agenda van de minister en Tweede Kamer.