Vacature lid raad van toezicht

Vacature lid raad van toezicht

profiel onderwijs
26 mei 2023

In onze raad van toezicht ontstaat een vacature voor een toezichthouder met een stevig onderwijsprofiel.

Wij zoeken iemand die samen met het andere lid van de commissie onderwijs & kwaliteit, kritisch meedenkt over de onderwijsinhoudelijke aspecten van de organisatie. Een deskundige teamspeler met een beeld bij onderwijsinnovatie (in het vo), die in staat is deze beelden te vertalen naar processen in de scholen. Iemand met het vermogen om strategische (onderwijskundige) doelstellingen - in het licht van de maatschappelijke ontwikkelingen, zowel landelijk, regionaal als lokaal - te beoordelen. Dit met aandacht voor de belangen van de verschillende stakeholders en oog voor samenwerking binnen de stichting en met partners in de regio.

Het nieuwe lid heeft bij voorkeur een relevant netwerk in het onderwijsveld (vo, po of anderszins) en een conceptuele visie op voortgezet onderwijs, bij voorkeur gestoeld op een achtergrond in het onderwijsveld. Hierdoor is het nieuwe lid een constructieve gesprekspartner voor zowel de raad van toezicht als de bestuurders. 

Overige aandachtsgebieden raad van toezicht breed:

  • Toegankelijkheid onderwijs (dunbevolkte en vergrijzende regio)
  • Innovatie onderwijs (in relatie tot integratie en toegankelijkheid)

Het nieuw lid heeft bij voorkeur ervaring als toezichthouder en weet wat het betekent om in een bijpassende moderne governancestructuur van toegevoegde waarde te zijn. Daarnaast heeft de persoon aantoonbare affiniteit met de regio Zeeuws-Vlaanderen. 

PERSOONSKENMERKEN
Teamspeler, betrokken. Nieuwsgierig en leergierig. Vernieuwend.

HONORERING
Voor een lid raad van toezicht is de vergoeding € 9.450,- bruto per jaar.

PROCEDURE
De werving wordt begeleid door Djamilla van der Heijden, adviseur bij VDH Selectie. Zij verricht de voorselectie. Op 4 juli 2023 worden alle potentieel passende kandidaten schriftelijk aan de opdrachtgever gepresenteerd. Aansluitend vindt op 7 juli 2023 de gespreksronde met de raad van toezicht plaats. Beoogde startdatum is de start van het nieuwe schooljaar 2023.

SOLLICITATIE
Voor informatie kunt u contact opnemen met Djamilla van der Heijden, telefonisch te bereiken via nummer 06 – 86 86 34 37. Hebt u belangstelling om als toezichthouder bij te dragen aan de ingezette ontwikkeling van deze boeiende organisatie, dan zien wij uw motivatiebrief en cv graag vóór 11 juni 2023 tegemoet. Solliciteren kan via  vdhselectie.nl.

Lees hier meer over de raad van toezicht.